16 september 2014
Prinsjesdag,


DSC 4654 800In het vroege voorjaar zijn wij uitgenodigd door de provincie om deel te nemen aan Prinsjesdag. Het is de gewoonte dat er elk jaar een delegatie van een provincie langs de route van de Gouden Koets staat en dit jaar was het Fryslân.
Na een aantal maanden van voorbereidingen was het eindelijk 16 september, derde dinsdag van september in 2014.
We moesten allemaal naar het restaurant in Zurich komen om samen in de bussen plaats te nemen. Om 10 uur arriveerden we bij het provinciehuis van Zuid Holland. Eerst een groepsfoto op de trappen en daarna koffie met een broodje. We worden toegesproken door de commissarissen van Zuid Holland, de heer Smit, en Fryslân, de heer Jorritsma. Daarna uitleg over het verloop van de dag en de do’s en don’ts.
Dan gaan we in optocht naar de Korte Vijverberg waar we langs de route moeten staan.
Het is een hele gebeurtenis om dit mee te maken. Eerst een hele stoet met verschillende leger onderdelen op hun paasbest, en veel paarden. En dan de Koninklijke familie.
Het is daar zo smal dat je staat bijna met je neus tegen de Gouden Koets en je moet om je tenen denken.
Tijdens de Troonrede mochten we niet van onze plaats en hebben we gezellig met alle ander bezoekers gekletst.
Toen de gebeurtenissen in de Ridderzaal afgelopen was kwam de optocht weer terug en konden we nog een keer van het schouwspel genieten. Daarna weer in optocht terug naar het Provinciehuis voor een heerlijke lunch voordat we weer aan de terugweg begonnen.
Het prachtig om mee te maken.
Klik voor meer foto's.