6 t/m 8 september 2013
Europafest in Alsdorf, Duitsland,


DSC06907 800Elk jaar wordt er in Alsdorf een Europafest georganiseerd dat door zo’n 2000 folkloristen wordt bezocht.
De organisatie nodigde altijd muziekgroepen uit maar dit jaar voor het eerst een dansgroep. Ze hadden ons vorig jaar in Brunssum gezien waar we aanwezig waren op het World Folklore Festival.
Op de vrijdag waren we aanwezig bij verschillende gebeurtenissen zoals het planten van een Nederlandse linde en het aanslaan van een vat bier wat de opening van het feest inluidde.
Natuurlijk hebben we hierbij ook gedanst. Maar het weer werkte niet mee en goed nat geregend belanden we in de bibliotheek waar we ook moesten dansen.
Op zaterdagmorgen hadden we een luxe lunch en s’ middags een optreden op een show voor de senioren van Alsorf in het theater. Wij waren de uitsmijter maar de dichter die voor ons aan de beurt was vond het zo mooi zichzelf te horen dat het programma helemaal uitliep. We hebben daar met ons optreden het publiek weer wakker geschud. De zaterdagavond waren we uitgenodigd voor een buffet in de burcht.
De zondag is de belangrijkste dag van de feesten met een grote markt door het centrum. Voor ons begon het met een grote optocht van alle muziek en gilde groepen en wij.
Na de optocht hebben we nog een aantal keer opgetreden op verschillende plaatsen in het centrum. Aan het eind van de middag zijn we weer richting Bolsward vertrokken.
Klik voor meer foto's.