26 en 27 mei 2012
Folklore festival in Wilrijk, België,

 

Dit weekend waren we uitgenodigd door de groep “De Kegelaar”, uit Wilrijk bij Antwerpen, om aan hun jaarlijkse festival mee te doen. Na aankomst in Wilrijk stond de lunch al klaar.
Na de lunch omkleden om met de andere groepen naar het schuttersfeest in Edegem te gaan. Hier traden we op in de grote tent en omdat het heet weer was waren de zijkanten van de tent eruit gehaald. Verder konden we van het schutter feest genieten. Er waren wedstrijden schieten met een geweer en met pijl en boog. Verder waren er nog oude ambachten te zien en natuurlijk de nodige eet en drink tentjes.
Die avond hebben we in de Rozenkranszaal een warme maaltijd gehad met aansluitend een optreden van de aanwezige groepen. Na het officiële gedeelte van de avond kon iedereen zich omkleden en werd de avond nog gezellig doorgezet.
Op zondagmorgen was er een kerkdienst waar van alle groepen een bijdrage werd verwacht. Omdat wij zoiets niet hebben onze muzikanten “Air” van Bach gespeeld. Zondag middag was er een optreden in het Dion theater. Samen met de groep uit Slovenië en “De Kegelaar” hebben we een programma verzorgd voor een volle bak.