16 april 2011
Districtsdag Terschelling,

09De district op één van de eilanden betekent meestal een weekendje met zijn allen weg. Zo ook deze keer.
Vrijdagmiddag zijn we naar het eiland vetrokken. We hadden een kampeerboederij gehuurd samen met de groep van Ameland die op zaterdag zou komen. Vrijdagavond zijn we gezellig met de groep uit eten geweest bij de “Rustende Jager” in Midsland. We konden hier lopend heen want onze kampeerboerderij was bijna om de hoek. Na het eten hebben we nog een wandeling naar het strand gemaakt onder leiding van onze eigen “Terschelling gids” Bouke Boomsma, die ca 20 jaar op het eiland heeft gewoond.
Zaterdagmorgen lekker lui laat ontbijten en rustig omkleden zodat we op tijd bij ET in Midsland zijn voor de ontvangst en de jaarvergadering van “District Noord”. Na de jaarvergadering is elke groep onder begeleiding van een paar Terschellinger Dansers naar het centrum van Midsland gelopen voor een programma in het dorp. Dit bestond uit wandeling met activiteiten door het dorp. Een van die activiteiten was natuurlijk een optreden, maar we zijn ook bij een brommerverzamelaar geweest die voor de gelegenheid een vragenlijst had gemaakt over zijn verzameling. Verder konden we op andere locaties een verhaal aanhoren en een oude film over Terschelling en zijn tradities zijn.
Na het middag programma zijn de groepen weer teruggegaan naar “ET10” voor een warme maaltijd en een gezellig avondprogramma. Op zondag zijn we weer onderleiding van onze “Terschelling gids” naar West gegaan voor een rondleiding door het dorp. Dit was zeer leerzaam voor de meesten van de groep. En toen weer naar de boot voor de terugtocht.