Pinksterweekend 2010
Jubileum de Losser Böggelrieders en Daansers,

Tijdens dit Pinksterweekend vieren de “Losser Böggelrieders” hun 55 jarig jubileum. De “Daansers” zijn35 jaar later opgericht zodat zij hun 20 jarig jubileum vierden. Een weekend weg betekent meestal ergens onderdak zoeken voor de hele ploeg voor een paar nachten. Dit hebben we gevonden bij “Boer Frans” van “Boer zoekt vrouw” in de Lutte. De boerederij van zijn ouders wordt zomers gebruikt als kampeerboerderij. Gelukkig alleen zomers want erg warm was het er niet.
Op zaterdag werden alle groepen verwacht bij het openluchtmuseum van Losser. Vanaf hier vertrok een optocht door het centrum naar het gemeentehuis. Hier stond de locoburgemeester met zijn vrouw klaar om ons uit te nodigen om binnen een drankje te komen drinken. Hier werd de jubilerende groep door verschillende sprekers toegesproken en gefeliciteerd. Daarna werden verschillende geschenken uitgewisseld. Hierna ging iedereen naar een plein waar de Meiboom op traditionele wijze zou worden opgezet. Dit alles onder begeleiding van de muziekvereniging. Later die middag hebben we nog twee keer opgetreden, één keer in het dorp en één keer in een bejaardenhuis. Daarna weer terug naar het openluchtmuseum voor een maaltijd.
Bij het opluchtmuseum hoort ook een openluchttheater waar die avond door alle groepen werd opgetreden. Omdat wij laat in het programma zaten hebben we eerst een plekje op de tribune opgezocht om de andere groepen te bekijken. Het was een leuk afwisselend programma met veel buitenlandse groepen. Na de showavond is iedereen weer teruggegaan naar het openluchtmuseum voor de afterparty. Op zondag weer terug naar Bolsward want maandagmorgen 5 uur moesten we weer aantreden bij de “Fiets Elfstedentocht”.